meer handige tools
Faketekst.nl voor uw Lorem Ipsum voorbeeldtekst
Tekst kopiëren (Leesbaar)
Tekst kopiëren (Lorem Ipsum)
Selecteer de tekst naar keuze door het klikken op de knop "Tekst kopiëren"

Voorbeeldtekst voor vormgeving

Een voorbeeldtekst is een zogenoemde faketekst met een grafische functie. De tekst hoeft inhoudelijk nergens over te gaan, maar wordt puur geplaatst om als voorbeeld te dienen van de uitstraling binnen een vormgeving. Veel drukkers en dtp-ers gebruikers voorbeeldteksten bij het ontwikkelen van websites of drukwerk. Je hebt leesbare voorbeeldteksten maar ook onleesbare (latijnse) varianten. Die noemen we vaak lorem ipsum. Een voorbeeld teks heeft vaak meerdere alinea's en geeft de lezer en toeschouwer een goed gevoel bij de vorm van de tekst. Het is niet voor niks dat voorbeeldteksten wereldwijd gebruikt worden voor allerlei doeleinden. Een vormgever wil vaak een boodschap overbrengen met tekst, echter als deze teksten nog niet zijn geschreven, dan is een voorbeeldtekst een oplossing. Op deze site kun je eenvoudig een voorbeeldtekst genereren.

Hoe gebruik je een tekst als voorbeeld

Er zijn veel website's die teksten aanbieden als voorbeeldtekst. We hebben een mooie voorbeeldtekst voor je beschikbaar gemaakt. Je zou deze tekst ook als voorbeeld kunnen gebruiken, echter geven we hier natuurlijk wat meer informatie mee. Hieronder een standaard voorbeeldtekst:

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Op deze website hebben we een mooie en gangbare tekst als voorbeeld voor je beschikbaar gesteld. Kopieer deze tekst met een druk op de knop en je kunt direct aan de slag met je voorbeeldtekst. Veel plezier!